Saturday , 4 May 2024

Σε 11 δήμους της Κ. Μακεδονίας οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές– Πού στήνονται οι κάλπες

Σε έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν κατάφεραν να εκλέξουν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή, θα στηθούν και πάλι κάλπες. Ήδη από σήμερα, Παρασκευή, διαμορφώνονται εκ νέου τα εκλογικά τμήματα, μεταφέρονται τα παραβάν, τα ψηφοδέλτια και το απαραίτητο εκλογικό υλικό ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της Κυριακής 15ης Οκτωβρίου.

1.374 εκλογικά τμήματα

Στους συνολικά έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας θα στηθούν 1.374 εκλογικά τμήματα, περίπου το 1/3 των τμημάτων σε σχέση με τις εκλογές της πρώτης Κυριακής, ενώ αναμένονται πολύ νωρίτερα τα αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει σταυροδοσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία σαφής ένδειξη θα έχουν οι ψηφοφόροι γύρω στις 9.00 το βράδυ για τους περισσότερους δήμους, εκτός κι αν «η μάχη πηγαίνει ψήφο ψήφο», οπότε η αγωνία θα κρατήσει μέχρι και τα τελευταία εκλογικά τμήματα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης
Σε έξι δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης οι… μονομάχοι διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τον δημαρχιακό θώκο. Οι δήμοι στους οποίους θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές είναι οι εξής:

Δήμος Θεσσαλονίκης
Στο δήμο Θεσσαλονίκης στον β’ γύρο θα αναμετρηθούν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» με τον Στέλιο Αγγελούδη που ηγείται της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Ο νυν δήμαρχος της πόλης συγκέντρωσε στον α’ γύρο 27,34 % και 26.092 ψήφους, ενώ ο κ. Αγγελούδης 25,74% και 24.572 ψήφους.

Δήμος Καλαμαριάς
Ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας» και η Χρύσα Αράπογλου επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», είναι οι δυο διεκδικητές του δημαρχιακού «θώκου» στο δήμο Καλαμαριάς, στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Δαρδαμανέλης συγκέντρωσε ποσοστό 29,12% κατά την πρώτη Κυριακή και η κ. Αράπογλου 22.45%.

Δήμος Θερμαϊκού
Ο νυν δήμαχος Γεώργιος Τσαμασλής με την παράταξη «Θερμαγικός Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος» και ο Θεόδωρος Τζέκος με την παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ», είναι οι δυο υποψήφιοι στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θερμαϊκού. Ο κ. Τσαμασλής έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 37,41% και ο κ. Τζέκος 29,78%.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Αντιμέτωποι είναι του ο Ελευθέριος Αλεξανδρίδης με τον «Δήμο Πρωταγωνιστή» που συγκέντρωσε 36,12% με το νυν δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό με την παράταξη «Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα για το Δήμο μας» που συγκέντρωσε ποσοστό 32,48%, ψήφους.

Δήμος Δέλτα
Η Γερακίνα Μπισπινιά και ο Ιορδάνης (Νάκος) Δημητριάδης θα βρεθούν αντιμέτωποι αυτή την Κυριακή στις κάλπες του δήμου Δέλτα. Η πρώτη με την παράταξή της «Όραμα και Δημιουργία» συγκέντρωσε το 36,10% και 7.932 ψήφους και ο δεύτερος με την παράταξη «Νέα πορεία για το δήμο Δέλτα» συγκέντρωσε 32,66% και 7.123 ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς ήρθε τρίτος με 24,14%.

Δήμος Παύλου Μελά
Μάχη ανάμεσα στον Δημήτρη Ασλανίδη και στο νυν δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και θα δοθεί την Κυριακή στο δήμο Παύλου Μελά. Ο πρώτος με την παράταξη «αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά» συγκέντρωσε 31,68% και ο δεύτερος με την παράταξη «ΕΥ ΠΟΛΙΣ» πήρε 31,43%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
Εκλογές θα διεξαχθούν στους δήμους Πολυγύρου και Κασσάνδρας.

Δήμο Κασσάνδρας
Στον δήμο Κασσάνδρας ο Κώστας Παπαγιάννης έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 34,70%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά με 20,03%.

Δήμος Πολυγύρου
Στον δήμο Πολυγύρου ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος με 30,58% πηγαίνει στον δεύτερο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Εμμανουήλ ο οποίος συγκέντρωσε 24,74%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας
Από τους τρεις δήμους στον έναν θα γίνουν οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας.
Ο νυν δήμαρχος, Νικόλαος Καρανικόλας θα αντιμετωπίσει τον Νικόλαο Κουτσογιάννη. Ο κ. Νικόλαος Καρανικόλας συγκέντρωσε ποσοστό 39,86% απέναντι στον κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη που έλαβε ποσοστό 34,22%

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
Ο δήμος Πέλλας είναι ο μοναδικός δήμος της Π.Ε. Πέλλας που δεν ανέδειξε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, αφού κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε το πολυπόθητο 43%. Μεθαύριο, Κυριακή, θα αναμετρηθούν ο Στάθης Καστερίδης που συγκέντρωσε ποσοστό 38,62% με αντιμέτωπο τον Στάθη Φουντουκίδη που συγκέντρωσε 31,06%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Μόνο στο δήμο Πύνδας – Κολινδρού δεν εξελέγη δήμαρχος την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Έτσι, στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές «διασταυρώνουν» τα …ξίφη τους ο Αναστάσιος Μανώλας με ποσοστό 34,90% και αντίπαλο τον Ευάγγελο Λαγδάρη που συγκέντρωσε 30,03%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *