Friday , 29 March 2024

“Σε 6-8 μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού” εκτιμά κορυφαίος καθηγητής Γενετικής.

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

“Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι σωστά. Η νόσος εξελίσσεται καλά στην Ελλάδα. Ευτυχώς λίγοι είναι εκείνοι που δεν τηρούν τα μέτρα. Εφόσον ακολουθήσουμε τα μέτρα και ανέβει η θερμοκρασία, τότε ίσως το Μάιο δούμε βελτίωση. Η θερμοκρασία που έχουμε σήμερα ευνοεί τη διασπορά του ιού” επεσήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι τα μέτρα αποδίδουν αλλά αν η χώρα μας ακολουθούσε την τακτική του Κονγκό ή της Γερμανίας, δηλαδή τη διενέργεια μαζικών τεστ ελέγχου “τότε θα έμεναν σε καραντίνα μόνο όσοι είναι φορείς του ιού”.

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής τόνισε ότι πρεπει να αγοραστούν τα μηχανήματα ταχείας διάγνωσης του ιού που λειτουργούν σε 30 λεπτά και όχι σε 24 ώρες. “Καταλαβαίνουμε πόσο πιο γρήγορα θα μειωνόταν ο χρόνος διάγνωσης. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ” τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης ενώ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εκτίμησε ότι θα είναι έτοιμο μετά από 6 – 8 μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *