Thursday , 28 March 2024
Anoigei o dromos gia tin eisagogi skevasmaton kannabis gia iatriki xrisi

Σουηδικές επενδύσεις ιατρικής κάνναβης στο Κιλκίς

Υπεγράφη μεταξύ των σουηδικών εταιρειών «Aureum Life Investments AB» και «Oboya Horticulture Industries AB, μία αρχική συμφωνία συνεργασίας για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όπως έγινε γνωστό με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, το οποίο αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.
Υπενθυμίζεται ότι όπως δημοσίευσε πρόσφατα το “thesseconomy.gr”,
από τον τομέα της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης “γεννιούνται” το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα επενδύσεις 1,5 δισεκατ.ευρώ, που θα δημιουργήσουν περίπου 8.000 θέσεις εργασίας. Από τις 38 επενδύσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι 11 θα εδρεύουν στην Κεντρική Μακεδονία και οι οκτώ από αυτές στο Κιλκίς.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα νέα από τη Σουηδία, η Aureum Life, μέσω θυγατρικής της που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει σε έκταση περίπου 6.000 τ.μ., παραγωγική μονάδα για καλλιέργεια και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης, μονάδα που θα είναι διαμορφωμένη σε τέσσερις χώρους καλλιέργειας και αποθηκών, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ‘Ανοιξη του 2020.

Μέσω της αρχικής συμφωνίας συνεργασίας, η Aureum Life και η Oboya, στοχεύουν να αυξήσουν τα εμπορικά οφέλη και τις ευκαιρίες για τα δύο μέρη, να παραδώσουν και να αναπτύξουν προϊόντα στους ξεχωριστούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τεχνογνωσίας μέσω μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Παράλληλα, η Aureum Life Investments AB θα υποβάλει στην Oboya, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, τα απαραίτητα αναλυτικά έγγραφα για τα αγαθά, τον εξοπλισμό και τα καλλιεργητικά συστήματα της συγκεκριμένης μονάδας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή στα σχέδια της εταιρείας, καθώς η Aureum κατά τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν αριθμό μονάδων καλλιέργειας σε όλον τον κόσμο, με πρώτη τη μονάδα στο Κιλκίς, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες καλλιεργητικές μονάδες στη Ζιμπάμπουε και τη Σουαζιλάνδη (φθινόπωρο 2020), την Ουρουγουάη (άνοιξη 2021) και στη συνέχεια στην Ολλανδία ή στην Πορτογαλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *