Sunday , 28 April 2024

Σοφία Ζαχαράκη: Κάνει σήμερα το «ποδαρικό» στη Θεσσαλονίκη – Πού θα πάει, με ποιους θα συναντηθεί στη Β. Ελλάδα

Παρασκευή 1 Μαρτίου και η η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, «ανοίγει» το Μάρτιο με εξορμήσεις της στη Βόρεια Ελλάδα αρχής γενομένης με τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται σήμερα όπου θα συναντηθεί με φορείς της πόλης.

Το πρόγραμμα της υπουργού
Η κυρία Ζαχαράκη στις 11.00 το πρωί θα πάει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας, κυρία Δερμεντζοπούλου. Μία ώρα αργότερα, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, θα συναντηθεί επίσης στην ΠΚΜ με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) κυρία Τσαλταμπάση.
Η υπουργός θα επισκεφτεί στις 13.00 μ.μ. τη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης του «Junior Achievement Greece» που φιλοξενείται σε Εμπορικό Κέντρο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται η συγκεκριμένη έκθεση στην οποία μαθητές από σχολεία της Ελλάδος «στήνουν» μαθητικές εμπορικές επιχειρήσεις. Φέτος 1.700 παιδιά από σχολεία όλης την Ελλάδα έχουν δικά τους περίπτερα και παρουσιάζουν τα πρωτότυπα προϊόντα των μαθητικών τους «επιχειρήσεων». Η υπουργός κ. Ζαχαράκη θα χαιρετίσει την εκδήλωση, θα… ξεναγηθεί στα περίπτερα και θα απονείμει το βραβείο «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας» στο περίπτερο που θα διακριθεί.

Το βράδυ στην Κομοτηνή
Η υπουργός από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή. Στις 19.00 μ.μ. θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ για τη «θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη λέσχη Κομοτηναίων.
Στις 21.00 το βράδυ η κυρία Ζαχαράκη θα παραστεί στην επίσημη εκδήλωση έναρξης των δράσεων της «Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024», όπου νικήτρια πόλη είναι η Κομοτηνή. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024» είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε ένα δήμο της χώρας. Ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και τη σκυτάλη πήραν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής που συνεργάζεται με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την ΕΕΤΑΑ. Στόχος του θεσμού είναι να προάγει τη συμμετοχή των νέων ηλικίας 15 – 29 χρονών στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, να ενισχύσει τη συμβολή των ΟΤΑ στη χάραξη τοπικής στρατηγικής για τη νεολαία και να ενδυναμώσει τη συνεργασία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κοινή επιδίωξη η δημιουργία ευκαιριών για τη νεολαία και οι πόλεις να αναπτύξουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους νέους.

Η ημερίδα «Προσβασιμότητα – Κινητικότητα σε αστικές περιοχές»
Τέλος αύριο, Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί η υπουργός θα μιλήσει στην ημερίδα για την «Προσβασιμότητα – Κινητικότητα σε αστικές περιοχές». Την εκδήλωση οργανώνουν το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του ΤΕΕ και ο Σύλλογος Ατόμων με κινητικά προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης στην Κομοτηνή (Παρνασσού 6).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *