Saturday , 20 April 2024

Σπίτι σε 41 άστεγους εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι έχουν άστεγοι από τις κοινωνικές δομές του δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα τα δύο πρώτα χρόνια καλύπτει όλα τα έξοδα του σπιτιού, ενοίκιο και κοινόχρηστα, τον τρίτο χρόνο η επιδότηση ανέρχεται στο 75% ενώ τον τέταρτο χρόνο επιδοτείται το ενοίκιο.

Μέχρι τώρα έχουν μισθωθεί 32 διαμερίσματα και αναζητούνται άλλα εννέα αφού το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 41 ωφελούμενους και σε κάποιες περιπτώσεις και τις οικογένειές τους.

«Οι άστεγοι επιλέγονται από το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας ή το Υπνωτήριο Αστέγων του δήμου Θεσσαλονίκης. Περνούν από κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να διασφαλίζεται πως είναι αυτοεξυπηρετούμενοι και ικανοί για εργασία προκειμένου να περάσουν στη μορφή της αυτόνομης διαβίωσης», τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Στόχος του προγράμματος είναι η συμβολή στην εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης, όπως επίσης η άμεση μετάβαση αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας και η ένταξη ποσοστού 20% σε επιδοτούμενη από το πρόγραμμα εργασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *