Saturday , 27 April 2024

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι δάσκαλοι

Στάσεις εργασίας προκήρυξε για αύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), απαντώντας στη δικαστική προσφυγή του υπουργείου Παιδείας για την απεργία κατά της αξιολόγησης.

Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν από τις 11.30 το πρωί και μέχρι τις 13.15 για το πρωινό ωράριο και από την ίδια ώρα μέχρι τις 17.30  για το ολοήμερο σχολείο.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 12:30, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Διευκρινίζουμε πως η απεργία – αποχή ισχύει κανονικά μέχρι την κοινοποίηση της όποιας τυχόν αρνητικής απόφασης και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

Με ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αναφέρει πως: «αφού έλαβε υπόψη της την από 22/9/2022 απόφαση της ΔΟΕ, στηρίζει την κινητοποίηση που θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:30μμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενάντια στον αυταρχισμό της Υπουργού Παιδείας που για μία ακόμα φορά προσέφυγε στη δικαιοσύνη και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής να δώσουν το “παρών” σε αυτή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *