Tuesday , 16 April 2024

Σταθμό τηλε-διερμηνείας για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων απέκτησε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ένας σταθμός “τηλε-διερμηνείας” για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων  λειτουργεί από σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για την οργάνωση αυτής της πύλης επικοινωνίας για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Ο σταθμός επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους είναι ουσιαστικά ένα «tablet», το οποίο έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή «iris», μέσω της οποίας παρέχονται υπηρεσίες εξ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Ο σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους βρίσκεται εγκατεστημένος στον ισόγειο χώρο του κεντρικού κτιρίου του δημαρχείου, διευκολύνοντας τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής τόσο στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες όσο και ευρύτερα στην επικοινωνία.

“Μια δέσμευση που είχαμε αναλάβει σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Στόχος μας είναι κανένας συμπολίτης μας να μη νιώθει αβοήθητος ή αποκλεισμένος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και σημείωσε ότι ο σταθμός τηλε-διερμηνείας επιλέχθηκε να εγκατασταθεί σε ένα σημείο του δημαρχείου που είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, ώστε τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής να μπορούν να προστρέχουν οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε ζήτημα τα απασχολεί.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί με τη συνέργεια του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, ώστε να γίνει πράξη το ‘συμμετέχω ισότιμα’ για κάθε συνάνθρωπό μας που για λόγους υγείας βρίσκεται ή κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο”, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος.

“Η εντολή του δημάρχου ήταν σαφής και ρητή: Να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα όλων των συνανθρώπων μας στις δημοτικές υπηρεσίες και σε όλες τις δομές του Δήμου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εγκαταστήσαμε στο Δημαρχείο το πρώτο σύστημα εξ αποστάσεως διερμηνείας από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Είμαστε σε έναν συνεχή αγώνα”, είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης.

Την ικανοποίησή τους για την εγκατάσταση αυτού του σταθμού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αλλά και την προσδοκία η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει παράδειγμα εξέφρασαν η πρόεδρος, Θεοδώρα Μοιρασγεντή και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Γεωργοκωστόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *