Saturday , 4 May 2024

Σταν Γκρίνμπεργκ: Ο άνθρωπος που άλλαξε την επικοινωνιακή εικόνα του Κ. Μητσοτάκη

Του Γ.Κατσιάνη

Χθες από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε ο Σταν Γκρίνμπεργκ στις εθνικές εκλογές.

Πρόκειται για τον “γκουρού” της επικοινωνίας, ο οποίος έχει στο πλούσιο βιογραφικό του συνεργασίες, όπως είναι μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και ο Νέλσον Μαντέλα.

Στην Ελλάδα, ο Σταν Γκρίνμπεργκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως σύμβουλος της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται πρόεδρος της ΝΔ και ενάμισι χρόνο, αργότερα, ο 78χρονος Αμερικανός αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας.

Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου ανανέωση της συνεργασίας Μητσοτάκη-Γκρίνμπεργκ.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ως σήμερα το κόστος των υπηρεσιών που παρέχει στην κυβέρνηση, καθώς προβάλλεται ως “συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά”, ο οποίος “δεν πληρώνεται από κάποιους”, σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου.

Η χρήση του Tik Tok στις πρόσφατες εκλογές, η συμμετοχή σε εκπομπές life style και οι ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του Κ. Μητσοτάκη σε τοπικούς σταθμούς εντάσσονται στην φιλοσοφία της στοχευμένης επικοινωνίας που εφαρμόζει ο Σταν Γκρίνμπεργκ.

Αναμφισβήτητα, αποτελεί συνταγή επιτυχίας σε μια εποχή όπου το “φαίνεσθαι” κυριαρχεί του “είναι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *