Friday , 19 April 2024

“Στατιστικά η 25η Μαρτίου του 2023 δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνη του 2019 – 50% κάτω η κίνηση των εκδρομέων» – Ημερήσιες και διήμερες αποδράσεις

Εβδομάδα με την τριήμερη αργία της 25ης Μαρτίου από Δευτέρα, ημέρες για ανάσα ανάπαυλας και απόδρασης από την καθημερινότητα για όλους. Όπως επισημαίνει όμως στο thesseconomy.gr ο ταξιδιωτικός πράκτορας Στέφανος Χατζημανώλης «απολύτως απαισιόδοξη είναι η εικόνα» όσον αφορά την κινητικότητα των εκδρομέων αυτές τις ημέρες. Και εξηγεί: «Αυτή τη στιγμή η κοινωνία δεν διέπεται από αισιόδοξα μηνύματα. Διέπεται από απαισιόδοξα, αρνητικά ή στενάχωρα, γιατί η απόρροια του δυστυχήματος των Τεμπών δεν έχει ακόμα απαλειφθεί. Οπότε αυτό δημιούργησε ψυχολογική αστάθεια. Το δεύτερο κομμάτι είναι η οικονομική συγκυρία η οποία εξακολουθεί να είναι πάρα πολλή αρνητική στον κόσμο με λογαριασμούς εξοφλητικούς που έρχονται και ο κόσμος αφήνει τις εκδρομές, το ταξίδι σε δεύτερη μοίρα. Και το τρίτο κομμάτι είναι ότι στατιστικά η 25η Μαρτίου του 2023 δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την 25η Μαρτίου του 2019. Θα είμαστε πολύ πιο κάτω, τουλάχιστον κατά 50%».

Ημερήσιες και διήμερες αποδράσεις
Όπως διευκρινίζει ο κ. Χατζημανώλης «δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα εν γνώσει όμως των συναδέλφων, οι οποίοι δεν είχαν επενδύσει σε πάρα πολλές αγορές ενόψει της 25ης Μαρτίου γιατί είναι πάρα πολύ κοντά το Πάσχα. Άρα αυτή η κινητικότητα η οποία πολλές φορές παρερμηνεύεται ότι ο κόσμος βγαίνει, ταξιδεύει αφορά κοντινές εκδρομές με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Αφορά επίσκεψη σε όμορους νομούς οι οποίοι θα δώσουν μια διέξοδο στον στενοχωρημένο καταναλωτή να κάνει μια εκδρομή όπως έγινε και την Καθαρά Δευτέρα. Οι εκδρομείς επιλέγουν ως προορισμούς τους όμορους νομούς. Επίσης επιλέγουν τη δεύτερη κατοικία ή κάποιο airbnb και λιγότερο την παραμονή σε ένα ξενοδοχείο. Θα υπάρχουν πάρα πολλές εκδρομές διήμερες και ημερήσιες οι οποίες θα κατευθυνθούν στο εσωτερικό της χώρας ή στην κοντινή βαλκανική θα έλεγα ενδοχώρα όπως Βελιγράδι, Σόφια και άλλες πόλεις. Στην πράξη όμως βλέπουμε ότι τριήμερες και τετραήμερες εκδρομές δεν πραγματοποιούνται. Η μεγαλύτερη κίνηση υπάρχει στα οδικά κομμάτια στα μονοήμερα και στα διήμερα, όπου έχουν και τη δυνατότητα αυτές οι εκδρομές να έχουν την ευελιξία της τελευταίας στιγμής. Είναι όμως δεδομένο ότι μακρινές εκδρομές δεν γίνονται. Όλες μας οι ελπίδες εναποτίθενται στο Πάσχα», καταλήγει ο ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Χατζημανώλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *