Thursday , 18 April 2024

Σταϊκούρας: Μηχανισμός βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης από τον Ιούνιο – Δεν υπάρχει σκέψη ή σχέδιο για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε σχέδιο για μείωση μισθών στο δημόσιο και συντάξεων» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία μηχανισμού βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης από τον Ιούνιο και επανέλαβε ότι εξετάζονται φορολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη της εστίασης και του τουρισμού, όπως η μείωση ΦΠΑ. 

Από χθες, επίσης, το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα περί πρόθεσης μείωσης μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, στην οποία αναφέρεται ότι «Ουδέποτε το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι “ευσεβείς πόθοι” της αντιπολίτευσης». 

Όσον αφορά στη δημιουργίαμηχανισμού στήριξη της απασχόλησης από τον Ιούνιο ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η σχετική ρύθμιση πιθανόν θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.  Σύμφωνα με πληροφορίες,πάντως, εξετάζεται ένα πρόγραμμα με επιδότηση μέρους της απώλειας μισθού που θα έχουν οι εργαζόμενοι σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσης και το σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού, όπως και η ρύθμιση για παράταση κατά δυο μήνες, μέχρι τέλος Ιουλίου της προθεσμίας εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές συντάξεις. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *