Friday , 26 April 2024

Σταϊκούρας: Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το ρεύμα όσο καιρό χρειαστεί – Τα μέτρα για την ενέργεια μικραίνουν το “καλάθι” της ΔΕΘ για άλλα μέτρα στήριξης

H στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σε σχέση πάντως με το αναμενόμενο “πακέτο” των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα αφού συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στην οικονομία, επισημαίνοντας πάντως πως όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη για την ενέργεια, τόσο στερούνται πόροι για άλλα μέτρα στήριξης.

Παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους Δημοσίους Υπάλληλους και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους. Σε ό,τι αφορά, δε, στα αναδρομικά των συνταξιούχων σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν και εκείνα του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *