Thursday , 25 April 2024

Σταϊκούρας: “Ό,τι χρειαστεί η Δημόσια Υγεία θα το έχει” – Αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου για πρόσθετες μειώσεις φόρων και εισφορών

Τη δέσμευση πως “ό,τι χρειαστεί η Δημόσια Υγεία από το υπουργείο Οικονομικών, θα το έχει” έλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμο του 202 στη Βουλή, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διασπείρει ανακριβή στοιχεία όταν ισχυρίζεται ότι είναι μειωμένες οι δαπάνες για την Υγεία στον φετινό προϋπολογισμό. Παράλληλα, αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί δέσμευσης της κυβέρνησης σε υψηλή δημοσιονομική προσαρμογή και δήλωσε ότι η κυβέρνηση προφανώς διεκδικεί ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, όχι σαν το 3,5% που της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, και ότι θα αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να μειωθούν ακόμη περισσότερο φόροι και ασφαλιστικές εισφορές και για την “άσκηση ορθολογική κοινωνικής πολιτικής”.

Μεταξύ άλλων ο κ.Σταϊκούρας αντέκρουσε επίσης τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση αφαιρεί στον προϋπολογισμό του 2022 όλα τα μέτρα στήριξης, ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι αντιθέτως περιλαμβάνεται κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ. «Μας ρωτάτε τί θα πούμε στους μικρομεσαίους; Πήγαμε στη ΓΕΣΕΒΕ και είπε μπράβο στα μέτρα της κυβέρνησης ειδικά στις επιστρεπτέες προκαταβολές. Μας ρωτάτε τί θα πούμε στην εστίαση; Στην εστίαση θα πω ότι έχουμε δώσει 2,32 δισ. ευρώ. Σε 76.750 επιχειρήσεις δώσαμε 1,128 δισ. επιστρεπτέα προκαταβολή», πρόσθεσε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *