Friday , 29 March 2024

Στα…αζήτητα τα αναδρομικά για δώρα και επικουρικές συντάξεις

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να ανακοίνωσε την καταβολή των αναδρομικών σε 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,εντός του Οκτωβρίου, ωστόσο οι αγωγές στα δικηγορικά γραφεία, καλά κρατούν.

Όπως καταγγέλλουν συνταξιούχοι, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την καταβολή των αναδρομικών αφήνει στα… αζήτητα, δώρα και επικουρικές συντάξεις!

“Το άρθρο 95 του Συντάγματος προβλέπει ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πρέπει να εφαρμόζονται. Η τροπολογία,όμως του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι οι αξιώσεις για δώρα και επικουρικές συντάξεις, αφομοιώνονται(!)”, δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”, Βασίλης Παρτάλης.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση δεν λειτουργεί ανασταλτικά στην κατάθεση αγωγών από την πλευρά των συνταξιούχων.

“Μέχρι τώρα,δεν μας έχουν δείξει για να αντιδράσουμε, είτε θετικά, είτε αρνητικά για το τι ακριβώς συμβαίνει και στο θέμα των συντάξεων χηρείας”,σημείωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εύη Χαρακλιά.

Να σημειωθεί ότι το ποσό των αναδρομικών που θα λάβουν οι συνταξιούχοι ανέρχεται σε 1,4 δις ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *