Friday , 29 March 2024

Στα…θρανία οι οδηγοί ταξί για καλό σκοπό

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών από ειδικούς γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, “ήταν μια σκέψη της δημοτικής αρχής που μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες”.

“Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, αναμένουμε να συστήσουμε την εθελοντική ομάδα των οδηγών για την επιμόρφωση στις πρώτες βοήθειες με βασικό στόχο την ενοποίηση της διαδικασίας. Στην ουσία είμαστε τα μάτια και τα αυτιά της πόλης και θα θέλαμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται” τόνισε στο thesseconomy ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Ο ΕΡΜΗΣ, Κλήμης Λεοντιάδης.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τριήμερο συνέδριο εκαίδευσης οδηγών ταξί και πολιτών για την παροχή πρώτων βοηθειών από το πρόγραμμα «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) του Κορδελιού στις 17:00μμ στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *