Friday , 19 April 2024

“Στα κάγκελα” για το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και οι πωλητές-επαγγελματίες βιομηχανικών ειδών

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο νέος νόμος για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο όχι μόνο στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και άλλων τροφίμων που συμμετέχουν στις λαϊκές αλλά και στους επαγγελματίες που πωλούν βιομηχανικά είδη σε αυτές.

Μετά από Συνεδρίασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών αποφάσισε τον συντονισμό δράσεων έναντι του σχεδίου νόμου που ήρθε πάλι στην επιφάνεια και κατηγορεί την Κυβέρνηση για εμπαιγμό, υποστηρόζονταςότι με το εν λόγω νομοσχέδιο “θα μας φέρει μεγάλα τραστ και σούπερ μάρκεδτ στις λαϊκές αγορές” καιότι εάν δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται προς ψήφιση θα φέρει τον αφανισμό και την κατάεργηση του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα ζητά από την Κυβέρνηση και δη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να εξηγήσει-αποκαλύψει “ποιο κρυφό ενδεχομένως σχέδιο υπάρχει πίσω από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις,  που στην ουσία θα είναι το δεύτερο νομοσχέδιο που θα έρθει όχι ψηφισμένο από την ολομέλεια της Βουλής αλλά από μία απλή απόφαση ενός Υπουργού! “.

Η Ομοσπονδία, η οποία συστάθηκε προ ολίγων μηνών με έδρα το Βόλο, δηλώνει ότι θα προβεί σε επισκέψεις διαμαρτυρίας σε τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων κάθε νομού, στους Περιφερειάρχες, Δημάρχους κ.ο.κ. και σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με σχετικό έντυπο υλικό και ότι θα καταθέσει προτάσεις για τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών σε συντονισμό με τη Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *