Friday , 19 April 2024

Στα “κάγκελα” οι αυτοκινητιστές διεθνών μεταφορών-Καταγγέλλουν μειωμένες θέσεις στις γραμμές Ελλάδα-Ιταλία

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα των μειωμένων θέσεων που παραχωρούν ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα, δηλώνουν οι αυτοκινητιστές διεθνών μεταφορών.

Όπως καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τα υπουργεία Μεταφορών, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, κατά την περίοδο που αυξάνεται η τουριστική κίνηση, οι ναυτιλιακές εταιρείας “από 120-130 φορτηγά που έχουν χωρητικότητα επιβιβάζουν μόνο 15- 20 φορτηγά, χωρίς να τους ενδιαφέρει η οικονομική καταστροφή των αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών”.

“Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία να παρέμβουν διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε 3 μήνες στις αρχές του καλοκαιρού να μένουμε στα λιμάνια της Ιταλίας για να έρθουν στην χώρα μας οι τουρίστες. Στην συνέχεια 3 μήνες να μην μπορούμε να αναχωρήσουμε από τα λιμάνια της χώρας μας γιατί πρέπει να αναχωρήσουν οι τουρίστες”, τονίζουν στην επιστολή τους τα σωματεία αυτοκινητιστών διεθνών-εθνικών μεταφορών νομών Αττικής, Πιερίας και Αρκαδίας.

Μάλιστα, ζητούν οι ναυτιλιακές εταιρείες να διαθέτουν πλοία σύμφωνα με την κίνηση που υπάρχει “και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση πετώντας έξω από τα πλοία τους μεταφορείς με ότι αυτό συνεπάγεται”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *