Saturday , 27 April 2024

Στα “κάγκελα” οι επαγγελματίες της εστίασης ενόψει αύξησης του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά

Του Γ.Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών της εστίασης προκαλεί η επιστροφή του ΦΠΑ στο 24% από 13% που είναι σήμερα στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, ανθρακούχο νερό) από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Με ανακοίνωση της η πανελλήνια ομοσπονδία εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) τονίζει ότι “η ψήφιση ενός τέτοιου μέτρου θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων, επιτείνοντας το πληθωριστικό κλίμα που ήδη υφίσταται στην οικονομία και πλήττει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Η άνοδος των τιμών υπονομεύει την πολυπόθητη σταθερότητα που αποτελεί όρο ανάπτυξης τόσο για την επιχειρηματικότητα όσο και για την καταναλωτική δαπάνη, στην οποία στηρίζεται η επιχειρηματικότητα”.

Επιπλέον, η ΠΟΕΣΕ επισημαίνει ότι “η άνοδος του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις αισιοδοξίας για την καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και τα αυξημένα δημοσιονομικά περιθώρια”.

“Αν αυξηθεί ο ΦΠΑ σημαίνει πώς δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια κι είμαστε μάρτυρες της απαρχής στην επιστροφή αποτυχημένων συνταγών υπερφορολόγησης”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *