Tuesday , 7 May 2024

Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ.), εμφανίζονται οι επιχειρηματίες.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕΘ, Τάσος Πολυζωίδης, ο νέος κανονισμός λειτουργίας που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2024 αντιμετωπίζει «με τον ίδιο τρόπο τις υφιστάμενες με τις υπό διαμόρφωση βιομηχανικές περιοχές».

«Ο νόμος 4982/2022 είναι κομμένος και ραμμένος για την διαχειρίστρια αρχή των βιομηχανικών περιοχών, ETBA», σημείωσε ο κ. Πολυζωίδης και υποστήριξε ότι για πρώτη φορά, υπάρχει τιμοκατάλογος αιτημάτων (after sales) που χρεώνει τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε βιομηχανικές περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) και επιχειρηματικά πάρκα (ΕΠ).  

«Στη συνάντηση που είχαμε με την υφυπουργό Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, προτείναμε τη δημιουργία ενός Εποπτικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από επιχειρηματίες, εκπροσώπους των δήμων και της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, το οποίο θα συναποφασίζει με τον διαχειριστή για τα μεγάλα έργα και τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Πολυζωίδης.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΒΙΠΕΘ εδώ EXYPNH OIKONOMIA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 113 – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *