Thursday , 18 April 2024

Στα «κάγκελα» οι παραγωγοί από την «εισβολή» της αιγυπτιακής πατάτας στην αγορά

Του Γ. Κατσιάνη

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί πατάτας, οι οποίοι βλέπουν την αξία του προϊόντος τους να φθίνει μέρα με την ημέρα, λόγω των μαζικών εισαγωγών από την Αίγυπτο.

Όπως καταγγέλλουν, η χώρα μας εισάγει καθημερινά 7.000 τόνους πατάτας!  

«Ζητούμε να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές από την Αίγυπτο και οι ελληνοποιήσεις πατάτας για να μπορούμε να παράγουμε ένα προϊόν, το οποίο θα μας αποφέρει κέρδος»,  δήλωσε στο Best News ο έμπορος-συσκευαστής, Παναγιώτης Δουρούμης.

Εκπρόσωποι των παραγωγών και της αυτοδιοίκησης καλούν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

«Ζητάμε ο υπουργός να κατέβει στην Μεσσήνη για να συναντηθούμε», τόνισε ο γενικός γραμματέας του  Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, Σπύρος Νικολόπουλος ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου «να σταματήσει άμεσα την λαθραία εισαγωγή πατάτας».

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του αρμόδιου υπουργού, Γ. Γεωργαντά και εκπροσώπων των πατατοπαραγωγών.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *