Sunday , 28 April 2024

Στα “κάγκελα” οι παραγωγοί λαϊκών αγορών για την ανεξέλεγκτη δράση παράνομων πωλητών

Του Γ. Κατσιάνη

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει, το τελευταίο διάστημα, η αυξημένη συμμετοχή παράνομων πωλητών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο παραγωγών-επαγγελματιών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης “Η Ομόνοια”, οι παράνομοι πωλητές δραστηριοποιούνται στις παρυφές των υπαίθριων αγορών και “δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία, δεν αποδίδουν ΦΠΑ, δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό, πωλούν συνήθως προϊόντα απομιμήσεις και παραβιάζουν κατάφωρα κάθε κανόνα υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων”.

Μάλιστα, με επιστολή του προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), Γ. Παπαδόπουλο, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στ. Αγγελούδη και τον πρόεδρο των λαϊκών αγορών περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, Γρ. Κωτσόπουλο το σωματείο ζητά την συνδρομή του τμήματος της ΓΑΔΘ, της δημοτικής αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

“Ζητούμε την εντατικοποίηση σε καθημερινή βάση εκτεταμένων και αυστηρών ελέγχων σε αυτούς τους παράνομους πωλητές πέριξ των λαϊκών αγορών και την επιβολή στους παραβάτες των νόμιμων κυρώσεων”, καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *