Thursday , 28 March 2024

Στα “κάγκελα” παραγωγοί και πωλητές για την αλλαγή τοποθεσίας στη λαϊκή αγορά Αξιούπολης

Του Γ.Κατσιάνη

Στο “κόκκινο” βρίσκεται η αντιπαράθεση μεταξύ του δήμου Παιονίας και του σωματείου λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας να μετακινήσει σε άλλο σημείο την λαϊκή αγορά της Αξιούπολης, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των μελών του σωματείου λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς.

“Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μελών εκθετών της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης του δήμου Παιονίας, αποφασίστηκε ομόφωνα η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας της”, τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του σωματείου της Τετάρτης 1 Μαρτίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει χθες, Τετάρτη 8 Μαρτίου η λαϊκή αγορά Αξιούπολης ενώ επαγγελματίες και παραγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Παιονίας.

“Θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση την Κυριακή 12 Μαρτίου όπου θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των διοικήσεων του δήμου Παιονίας και του σωματείου αποφασίστηκε η παραμονή της λαϊκής αγοράς στο υφιστάμενο σημείο μέχρι το Πάσχα.

Αντιδράσεις

Στο πλευρό του σωματείου λαϊκών αγορών βρίσκονται υποψήφιοι δήμαρχος και βουλευτές.

“Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια έλαβε αυτή την απόφαση η διοίκηση του δήμου. Δεν θεωρούμε ότι ενδεχομένως κάποια μεμονωμένα συμφέροντα υπαγόρευσαν την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης που προκαλεί ένταση και βάζει σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των επαγγελματιών”, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας, Θεόφιλος Τιρεκίδης.

“Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του δήμου Παιονίας να αλλάξει την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των επαγγελματιών”, σημειώνει από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς ενώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Τσαουσίδης χαρακτηρίζει “δίκαιο” το αίτημα των αυτοαπασχολούμενων παραγωγών και επαγγελματιών.                                                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *