Wednesday , 24 April 2024

Στα μέσα του 2021 βλέπει ο CEO της Pfizer την ευρεία κατανάλωση του εμβολίου ενάντια στον covid-19

Κατά τα μέσα του 2021 τοποθετεί χρονικά την ευρεία κατανάλωση του εμβολίου ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα «..για την ευρεία κατανάλωση, ο καθένας να μπορεί να πηγαίνει στο γιατρό, στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα εμβόλια, πιστεύω ότι θα γίνει κατά τα μέσα του 2021» ανέφερε ο Έλληνας – συγκεκριμένα Θεσσαλονικιός στην καταγωγή –  CEO της Pfizer, αποκαλύπτοντας ότι όταν πληροφορήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου για την πλέον του 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου ένιωσε “τεράστια ανακούφιση. Τα πράγματα που μπορούσαν να επηρεαστούν ήταν πολλά και δεν αφορούσαν μόνο εμένα ή την Pfizer, αλλά αφορούσαν όλο τον κόσμο”.

Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά πως “θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο”, αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον Ουγκούρ Σαχίν, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρέτσι ηγούνται της Γερμανικής εταιρείας BioNTech, με την οποία συνεργάζεται η Pfizer για την παραγωγή του εμβολίου ενάντια στην επιδημία covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *