Friday , 3 May 2024

Στα τέλη του 2024 η εκκίνηση των εργασιών για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Στα τέλη του 2024 θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, με ορίζοντα υλοποίησης του έργου το 2029.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ορφανό.

Ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην πορεία του έργου, από την πρώτη μελέτη του 2012, τη διαβούλευση με τους φορείς, το master plan, τον πρότυπο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και την επιλογή της κοινοπραξίας που θα υλοποιήσει την ανάπλαση κι άλλα  τεχνικά και οικονομικά στοιχεία.

Όσον αφορά την ανάπλαση, η νέα ΔΕΘ θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, χωρητικότητας 150 κλινών, συνεδριακό- εκθεσιακό- επιχειρηματικό κέντρο, χώρους πρασίνου κι ένα ξεχωριστό πάρκο ενώ από τη συνολική έκταση  των 170 στρεμμάτων το 55%  θα αποδοθεί στο κοινό.

Τα νέα κτήρια, ύψους 27 μέτρων που θα κατασκευαστούν θα διαθέτουν στέγες με φωτοβολταϊκά και συστήματα διαχείρισης βρόχινου νερού ενώ στη θέση τους θα παραμείνουν το Παλαί Ντε Σπορ, ο πύργος του ΟΤΕ και η αψίδα της νότιας πύλης.

«Είδαμε με μεγάλη μας χαρά τη συμφωνία του κ. Ορφανού, την μεγάλη του υποστήριξη σ’ αυτό το project. Συμφωνήσαμε ότι η ανάπλαση της ΔΕΘ- HELEXPO είναι ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο για την Διεθνή Έκθεση αλλά για την πόλη και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Τζήκας.

«Είναι φανερό ότι το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πόλης, στην περιοχή που καταλαμβάνει η γνωστή μας έκθεση, είναι πλέον πολύ κοντά στο να αρχίσει να πραγματοποιείται. Δίνει διέξοδο στην πόλη, αυξάνει το πράσινο και κυρίως δίνει μία ώθηση και στην ίδια την έκθεση και στους πολίτες, για την πλήρη αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.  Η ΔΕΘ- HELEXPO για μας τους Θεσσαλονικείς σημαίνει πολλά. Είναι ένα βασικό κομμάτι της δικής μας ζωής, της οικονομικής ζωής της πόλης, είναι η εικόνα προς τα έξω. Πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία κατάφερε να φτάσει σε ένα ισχυρά ικανοποιητικό επίπεδο», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ορφανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *