Sunday , 28 April 2024

Στα… χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ηγετικό μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» – Συνελήφθησαν άλλα 3 άτομα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και γνωστός αντιεξουσιαστής. Συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλακής για τη συμμετοχή και τη δράση του στην οργάνωση.

Μυστική η επιχείρηση της αστυνομίας
Μετά από μεθοδευμένη έρευνα της αστυνομίας προέκυψαν στοιχεία που εμπλέκουν το συγκεκριμένο άτομο σε υπόθεση κατοχής όπλων και εκρηκτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται και στελέχη του Λιμενικού που σχετίζονταν με την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών για κατοχή εκρηκτικών και εμπλοκή σε διάφορες ποινικές δραστηριότητες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για δύο αδέρφια – λιμενικός και εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο- και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι «οι τρεις συλληφθέντες δεν είναι λιμενικοί, αλλά κάποιοι υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις». Πρόσθεσε ότι «πληροφορίες πως οι συγκεκριμένοι προμηθεύονται όπλα και εκρηκτικά, έφτασαν στο Τμήμα Εκβιαστών και οι έρευνες έγιναν ταυτόγχρονα σε Αθήνα, Πέραμα και Πειραιά». Η όλη υπόθεση δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος και δραστηριότητες ποινικών.

Ο αντιεξουσιαστής είχε αποφυλακιστεί το 2019
Ο γνωστός αντιεξουσιαστής είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην οργάνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλακή. Αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2019. Θεωρείται ότι ήταν ένα από βασικά ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης και είχε πραγματοποιήσει σχεδόν 250 επιθέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *