Friday , 29 March 2024

Στα όρια της χρεοκοπίας εκατοντάδες τουριστικά γραφεία-«SOS» εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Στα όρια της χρεοκοπίας δηλώνουν ότι έχουν φτάσει εκατοντάδες επιχειρήσεις τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους! 

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν προς τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Τουρισμού, οι εκπρόσωποι 15 συνδέσμων πρακτόρων τουρισμού και ενώσεων τουριστικών γραφείων απ’ όλη την Ελλάδα, περιγράφουν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

«Ένας χρόνος όπου τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα και ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει καταρρεύσει κατά 95%, οι επιχειρήσεις μας είναι ερμητικά κλειστές και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Όσο για εμάς, τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, ακόμα να δούμε το χρώμα του χρήματος, παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για καταβολή επιδότησης και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων μας», τονίζουν, μεταξύ άλλων στην κοινή τους επιστολή οι φορείς του τουρισμού και ζητούν την άμεση υλοποίηση των μέτρων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας.

«Ζητούμε την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών  γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώσαμε το 2019», επισημαίνουν και υπογραμμίζουν πως είναι αναγκαία η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, «πριν να είναι πολύ αργά».

Να σημειωθεί ότι επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα έστειλαν στις αρχές τις εβδομάδας η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και η Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος (ΟΤΟΒΕ).               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *