Friday , 29 March 2024

Στην Αθήνα το τέταρτο κρούσμα του κορωνοϊού – Αρνητικό το τεστ για τέσσερα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Ελληνίδα 36 ετών που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη από την επιδημία του κορωνοϊού περιοχή της Ιταλίας είναι το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας, η οποία νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο “Αττικόν” στην Αθήνα. Αρνητικά στον νέο κοροναϊό βγήκαν, στο μεταξύ, τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τέσσερα παιδιά-συμμαθητές του 12χρονου αγοριού που μαζί με τη μητέρα του αποτελούν τα δυο πρώτα κρούσματα και νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Και τα τέσσερα παιδιά εξετάστηκαν για προληπτικούς λόγους, γιατί είχαν έρθει σε επαφή με το παιδί της 38χρονης, που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

Όσον αφορά το τέταρτο κρούσμα, η 36χρονη μετά την επιστροφή της από την Ιταλία εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν». Το μεσημέρι θα γίνει νέα ενημέρωση για ύποπτα κρούσματα σε Λαμία, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Σέρρες και Αττική από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *