Saturday , 27 April 2024

Στην κυκλοφορία από σήμερα Βενιζέλου και Εγνατία – «Φεύγουν» οι λαμαρίνες του Μετρό

Μετά από 17 χρόνια, απελευθερώνεται σήμερα Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλος». Τα τμήματα των δρόμων Εγνατία και Βενιζέλου θα αποδοθούν μέχρι το απόγευμα στην κυκλοφορία.

Χωρίς εργοτάξια
Από σήμερα Εγνατία θα έχει τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ τρεις λωρίδες διαθέσιμες θα έχει και η Βενιζέλου. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνικό Μετρό «τη Δευτέρα 29/1/2024 απελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού ‘Βενιζέλος’ και τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, θα αποδοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου θα επανέλθουν στη μορφή που είχαν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό καθώς, στο εξής, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία θα διεξάγεται σε τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση και σε τρεις λωρίδες σε όλο το μήκος της οδού Βενιζέλου. Το οδόστρωμα, στα τμήματα που καταλάμβανε το εργοτάξιο, αποκαθίσταται, τοποθετήθηκε η απαιτούμενη σήμανση, ενώ αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών».

Στην αποκατάσταση Σταϊκούρας και Ταχιάος
Τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης των χώρων και της απόδοσής τους στην πόλη θα επιθεωρήσουν στις 14.30 σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *