Friday , 3 May 2024

Στην τελευταία κατοικία του σήμερα οδηγείται ο Βασίλης Καρράς – Ποια ήταν η μεγάλη του επιθυμία

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης ο Βασίλης Καρράς, ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στη γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Σήμερα, Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Αυτή ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Το τελευταίο αντίο
Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου που αγάπησε τον λαϊκό βάρδο θα του πουν το τελευταίο αντίο. Η σορός του Βασίλη Καρρά θα φτάσει στο Κοκκινοχώρι, όπου θα ταφεί, περίπου στις 12 το μεσημέρι. Όπως ήταν επιθυμία του τραγουδιστή, θα ταφεί δίπλα στους γονείς του. Με την παρουσία τους θα τον τιμήσουν οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Το λαϊκό προσκύνημα
Εν τω μεταξύ χθες, Τρίτη, η σορός του Βασίλη Καρρά εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 20.00 το βράδυ στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, περίμενε τον αγαπημένο ερμηνευτή σε ουρές έξω από τον ιερό ναό. Υποδέχθηκε τη σορό με χειροκροτήματα, φωνάζοντας «αθάνατος», αλλά και «σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη». Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να αποτίσουν φόρο τιμής ήταν συνάδελφοι και φίλοι του λαϊκού τραγουδιστή, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κώστας Μακεδόνας και η Λένα Ζευγαρά.

Κεντρικός δρόμος του χωριού παίρνει το όνομά του
Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του αφού ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του ακόμη κι όταν έγινε γνωστός. Βοηθούσε τους πάντες, ενώ πολλά ήταν τα έργα αναβάθμισης στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Από αύριο, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα έχει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παγγαίου. Ήδη η κεντρική πλατεία του χωριού έχει το όνομα «Βασίλης Καρράς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *