Tuesday , 19 March 2024

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για το αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Καλλικράτειας

Με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Καλλικράτειας.

Ειδικότερα, τα έργα αφορούν την βελτίωση των υποδομών χερσαίας ζώνης του καταφυγίου με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας στις λιμενικές εγκαταστάσεις που μέχρι τώρα κρίνονταν επικίνδυνες εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους.

Με τα έργα επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση του παραλιακού πρανούς, η ενίσχυση της ευστάθειας του με την κατασκευή μόνιμων ηλώσεων εδάφους, η επένδυση με πλήρως αγκυρομένο συρματόπλεγμα και η τοποθέτηση τρισδιάστατου αντιδιαβρωτικού γεωπλέγμα υψηλής αντοχής καθώς και η προστασία του πρανούς με δύσκαμπτο τύπο επένδυσης.

«Πρόκειται για μία σειρά έργων που θα αναδείξει όλη την παραλιακή ζώνη της Νέας Προποντίδας. Παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αλλά και πεζοδρόμια με τις απαραίτητες σημάνσεις για καλύτερη πρόσβαση οχημάτων, πεζών και εργαζομένων στις λιμενικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος, Μανώλης Καρράς.

Ο προυπολογισμός του έργου που χρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» εκτιμάται στα 2 εκατ.ευρώ και ο χρόνος αποπεράτωσης είναι 18 μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *