Friday , 19 April 2024

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει φορολογούμενος σε βάρος γνωστής αλυσίδας καταστημάτων για…λογιστικό λάθος

Του Γ. Κατσιάνη

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο φορολογούμενος,ο οποίος λόγω λογιστικού λάθους από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την εφορία.

Όπως αποκάλυψε το thesseconomy.gr (100 ευρώ(!) θα κοστίσει σε πελάτη το λογιστικό λάθος γνωστής αλυσίδας καταστημάτων), η εταιρία ενώ εξέδωσε απόδειξη λιανικής πώλησης για την αγορά προϊόντος, δήλωσε ότι έκοψε…τιμολόγιο(;), με αποτέλεσμα ο πελάτης να απειλείται πλέον με την επιβολή προστίμου για την απόκρυψη φορολογικών στοιχείων!!

Στην εξώδικη πρόσκληση του, ο φορολογούμενος (φωτογραφία) καλεί την εταιρία να προχωρήσει σε “ακύρωση/διόρθωση/διαγραφή του αναφερόμενου τιμολογίου της συγκεντρωτικής κατάστασης για το έτος 2019”.

“Να μην απεικονίζεται η μεταξύ μας συναλλαγή ως πραγματοποιηθείσα με την έκδοση σχετικού τιμολογίου αλλά όπως πραγματικά και υφίσταται με την προαναφερθείσα απόδειξη λιανικής πώλησης προκειμένου να αποφύγω την επιβολή του οποιουδήποτε διοικητικού μέτρου του προστίμου σε βάρος μου”, καταλήγει στο εξώδικο του προς την εταιρία.

“Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές μου οχλήσεις προς την εταιρία, δεν υπήρξε κανένα πεδίο συνεννόησης,με αποτέλεσμα πλέον το λόγο να έχει η δικαιοσύνη”, δήλωσε ο παθών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *