Saturday , 27 April 2024

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο αναπληρωτής Γ.Γ. του ΟΗΕ

Του Γ.Κατσιάνη

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Miguel Ángel Moratinos.

Ο λόγος είναι η τελετή βράβευσης του 4ου πανευρωπαϊκού Βραβείου Αυτοκράτειρα Θεοφανώ, το οποίο απονέμεται φέτος στα Ηνωμένα Έθνη.

“Εκ μέρους των γυναικών και των ανδρών των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να αποδεχτώ το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ». Σας ευχαριστώ θερμά για την αναγνώριση του έργου του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που εργάζεται αδιάκοπα σε όλον τον κόσμο. Όλοι έχουν αφοσιωθεί στο να υπηρετούν την ανθρωπότητα, να προωθούν την ειρήνη, να προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη, να προστατεύουν τις πιο ευάλωτες ομάδες, να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να οικοδομούν γέφυρες κατανόησης”, δήλωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Να σημειωθεί ότι η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στο μνημείο της Ροτόντας και σε αυτήν αναμένεται να παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας, Mary McAleese και η πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, Rita Süssmuth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *