Saturday , 20 April 2024

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων για τα voucher των 180 ευρώ για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για ένταξη στο πρόγραμμα που προβλέπει τη χορήγηση επιταγών (voucher), ύψους 180 ευρώ το μήνα για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες με παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.                                                                                             

Η διαδικασία

Η υποβολή των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με χρήση της «ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων», με τη διαδικασία της επισύναψης αρχείων pdf.

H είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποκλειστικά της αιτούσας.

Κριτήρια

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η κάθε δικαιούχος για να λάβει το voucher, το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά, των 33.000 ευρώ έως τρία παιδιά, των 36.000 ευρώ ως τέσσερα παιδιά και των 39.000 ευρώ για πέντε παιδιά και άνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *