Thursday , 2 May 2024

Στις φλόγες για 13η ημέρα ο Έβρος – 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Για 13η ημέρα μάχης μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο στον Έβρο με τους κατοίκους των οικισμών Σιδηρώ και Γιαννούλη να εκκενώνουν τα σπίτια τους μετά από ειδοποίηση του 112. Παράλληλα εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα.

Στη μάχη με τις φλόγες

Η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη με τις φλόγες να καίνε για μία ακόμη μέρα το δάσος της Δαδιάς, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 475 άνδρες και 100 οχήματα κατάφεραν και συγκράτησαν τη φωτιά ώστε να μην πλησιάσει σπίτια. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα με πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης, στην κατάσβεση παίρνει μέρος μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα μέτωπα των πυρκαγιών
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Στα υπόλοιπα μέτωπα:
-Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
-Στο Τσικράκι Φαρσάλων επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *