Thursday , 2 May 2024

Στις 14 Φεβρουαρίου προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής και στις 15 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Εάν ψηφιστεί, η χώρα μας θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των 36 χωρών που παγκοσμίως αναγνωρίζουν την ισότητα στον γάμο, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή, η Δανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Αυστραλία, η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατατέθηκε στη Βουλή
Το νομοσχέδιο «για τον γάμο ομοφύλων», όπως είναι πιο γνωστό, κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μεθαύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα κληθούν στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς, ενώ την επόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Αντιδράσεις της Εκκλησίας
Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε χθες κείμενο που θα διαβαστεί αύριο, Κυριακή, στους ναούς όλης της χώρας. «Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πολιτεύεται κατά Θεόν και ποιμαίνει όλους. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνεται σεβαστός. Στο θέμα του λεγομένου ‘πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων’, η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους», αναφέρεται στο κείμενο. Παράλληλα, από το νομικό σύμβουλο της Ιεραρχίας γίνεται η επεξεργασία της επιστολής που θα αποσταλεί προς τους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της επιστολής θα γίνει αφού δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά νομικό κείμενο, που θα αναλύει τις νομικές προεκτάσεις που μπορεί να προκύψουν με βάση το συγκεκριμένο νομοθέτημα, ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα της παρένθετης κύησης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου να συνοδευθεί από πιο «δυναμικές» αντιδράσεις, συλλαλητήρια, καθώς υπάρχουν μητροπολίτες που κινούνται σε πιο σκληρή γραμμή και κάποιοι ήδη προγραμματίζουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στις μητροπόλεις τους για το προσεχές διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *