Friday , 26 April 2024

Στις 15 Ιουνίου αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις- Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία

Στις 15 Ιουνίου θα αρχίσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια και μία μέρα αργότερα για αυτούς των Επαγγελματικών Λυκείων.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία παρουσίασε το σχέδιο για την επανέναρξη των εκπαιδευτικών δομών.

Η υπουργός είπε ακόμα ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει νωρίτερα, την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις με την αξιολόγηση των μαθητών να γίνει με βάση τη βαθμολογία των τετραμήνων.

Για τα σχολεία που ανοίξουν στις 11 Μαίου με τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου, τόνισε ότι τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής μέσα στην εβδομάδα με τα μισά τμήματα και με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά αίθουσα και απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους. Είπε ακόμα ότι θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα, τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές θα φορούν προαιρετικά μάσκα στο σχολείο και στα μέσα μεταφοράς που θα χρησιμοποιούν.

Τα φροντιστήρια θα ανοίξουν τις ημερομηνίες που προβλέπεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και Λύκεια, με τα αντίστοιχα τμήματα των μαθητών και με τα ίδια μέτρα προστασίας. Τα ΙΕΚ θα επαναλειτουργήσουν στις 18 Μαίου, ενώ η λήξη του έτους κατάρτισης προβλέπεται για τις 30 Ιουνίου ή τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στις 25 Μαίου θα αρχίσουν οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και την ίδια μέρα θα ανοίξουν και οι φοιτητικές εστίες για όσους φοιτητές θα συμμετέχουν στις ασκήσεις, ενώ οι βιβλιοθήκες θα παραμείνουν κλειστές. Θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ το εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *