Thursday , 28 March 2024

Στις 16 Απριλίου η απόφαση του ΣτΕ για τα διόδια Ωραιοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς της Εγνατίας Οδού

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα εκδικαστεί στο Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλαν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Ωραιοκάστρου κατά των σταθμών διοδίων, σε κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού.

Στην αίτηση ζητείται να ακυρωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την κατασκευή σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης και ως προς τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Κλειδιού, Μαλγάρων, Αξιού, Λαγκαδά / Σερρών.

Την αντίθεσή του στην υπουργική απόφαση σχετικά με την κατασκευή των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας Οδού είχε εκφράσει και το διοικητικό συμβούλιο της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

«Ο σημερινός πρωθυπουργός που ηγείται των παραστάσεων στα διόδια, ο ίδιος που πήγαινε και ενθάρρυνε τους καταληψίες των διοδίων υπέρ του δεν πληρώνω, όχι μόνο επιβάλει με την κυβέρνησή του διόδια, κατασκευάζει και πλευρικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και πρότεινε οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών να μην πληρώνουν το τέλος των διοδίων.

«Η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν μια κοινή απόφαση, και μάλιστα είχαμε ζητήσει τη στήριξησε συνάντηση των πέντε δημάρχων (Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Ευόσμου, Δέλτα και Χαλκηδόνα), παρουσία του προέδρου της Εγνατίας Οδού Απόστολου Αντωνούδη και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφος», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *