Friday , 29 March 2024

Στις 7 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο ΕΚΘ-ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ

Με σύνθημα «Αγώνας για ζωή και όχι επιβίωση», το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο καθιερωμένο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ κάθε χρόνο στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Το φετινό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, χωρίς διακρίσεις
  • Επαγγελματικά δικαιώματα σε εργασία, με υγεία και ασφάλεια
  • Σταθερό κοινωνικό προϋπολογισμό
  • Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση- Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς
  • Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ.

Επίσης, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων ενόψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

  1. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του 7ου ορόφου του Ε.Κ.Θ. θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη – Συνέντευξη Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των Εργατικών Κέντρων της Β. Ελλάδας, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ.
  2. Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:30.π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων “Αβραάμ Μπεναρόγια” του Ε.Κ.Θ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τη ΓΣΕΕ και θα παρουσιαστούν στοιχεία για την ελληνική οικονομία, από τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργο Αργείτη. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης
  3. Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγίου Δημητρίου 159 Α) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα ” Εκπαίδευση και Απασχόληση: Βασικά μεγέθη και διαστάσεις μιας επωφελούς διασύνδεσης” όπου θα παρουσιαστούν βασικά συμπεράσματα έρευνας του ΚΑΝΕΠ- ΓΣΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *