Friday , 29 March 2024

Στον Έβρο για το Πάσχα αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός

Στις Καστανιές Έβρου θα γιορτάσουν αύριο το Πάσχα τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο όμως – σύμφωνα με πληροφορίες – και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να εκπέμψουν μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της πολιτικής ηγεσίας και των ενόπλων δυνάμεων προς πάσα κατεύθυνση, ιδιαίτερα δε φυσικά προς την Τουρκία.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Στις Καστανιές θα τους υποδεχθούν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης και οι υποστράτηγοι – διοικητές της 16ης και 12ης Μεραρχίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – η οποία σημειωτέον είχε εκφράσει από τις 17 Μαρτίου την επιθυμία της να επισκεφθεί τις Καστανιές Έβρου κατά την διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης που πραγματοποίησε μετά την ορκωμοσία της, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – και ο πρωθυπουργός θα ανταλλάξουν ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που πρωταγωνίστησαν στην αναχαίτιση των ρόσφατων τουρκικών προκλήσεων στον Έβρο, σε λιτή ατμόσφαιρα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω του κορωνοϊού.

Η δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει μόνο από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο αποφυγής του συνωστισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *