Friday , 29 March 2024

Στον αέρα για άλλη μια φορά το άνοιγμα των παιδοτόπων – Δε δημοσιεύτηκε ακόμη το ΦΕΚ

Σ.Ξανθοπούλου

Δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη το ΦΕΚ για το άνοιγμα των παιδοτόπων όλης της χώρας που είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. “Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος κλάδος που να έχει υποστεί τέτοια ταλαιπωρία όσο εμείς” λέει στο thesseconomy.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Παιδοτόπων Ελλάδος, Ευτυχία Μαρίνου.

Η ίδια ξενύχτησε για να περιμένει μήπως και δημοσιευεί το ΦΕΚ αργά το βράδυ αλλά έως τις 8 το πρωί που επικοινωνήσαμε μαζί της δεν υπήρχε καμία θετική εξέλιξη.

Όπως αναφέρει η κ. Μαρίνου “παίζουν με τις ζωές 6.500-8.000 εργαζομένων σε 800 παιδότοπους σε όλη τη χώρα! Είμαστε αγανακτισμένοι από την επιπολαιότητα με την οποία μας αντιμετωπίζουν, εξουθενωμένοι γιατί και εμείς όπως και όλος ο κόσμος περάσαμε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα, και σκεφτείτε ότι για μας το πρόβλημα είναι εδώ και 5 μήνες, λόγω της γρίπης που ξεκίνησε και μετά με τον κορωνοιό. Μιλάμε δηλαδή για πτώση του τζίρου της τάξης του 70% ! Από την περασμένη βδομάδα που ανακοινώθηκε ότι ανοίγουμε, πήραμε μέτρα απόλυτης προστασίας για τα παιδιά μας”.

Υπενθυμίζεται ότι οι παιδότοποι επρόκειτο να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων προχώρησαν στις απαραίτητες αγορες και ενέργειες για να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με κάθε ασφάλεια για το προσωπικό και τους επισκέπτες.

“Εφόσον μας ανακοινώθηκε η αναστολή το περασμένο Σάββατο, προχωρήσαμε σε νέα έξοδα, για να ανανεώσουμε τα υλικά μας. Και τώρα κινδυνεύουμε να μην ανοίξουμε ξανά; Για ποιο λόγο; Γιατί ειδικά ο δικός μας κλάδος, έχει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους που λειτουργούν ήδη εδώ και μέρες; Δηλαδή είναι καλύτερα να συνωστίζονται τα παιδιά στις πλατείες όπως βλέπουμε εδώ και μέρες, παρά να περνούν καλά και με ασφάλεια στους πλήρως εξοπλισμένους παιδότοπους όλης της χώρας;” δηλώνει στο thesseconomy.gr η κ. Μαρίνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *