Thursday , 28 March 2024

Στον «αέρα» η λειτουργία δεκάδων λουτροπόλεων της χώρας, λόγω έλλειψης του ειδικού σήματος του ΕΟΤ-Πρώτο «θύμα» τα λουτρά Πόζαρ

Του Γ.Κατσιάνη

Με…λουκέτο απειλούνται οι εγκαταστάσεις πολλών λουτροπόλεων της χώρας, σε περίπτωση που δεν προμηθευτούν άμεσα το ειδικό σήμα λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)!

Η αρχή έγινε με τα λουτρά Αλμωπίας (Πόζαρ) Πέλλας, όπου το υπουργείο Τουρισμού έθεσε τελεσίγραφο στη νέα διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης να προμηθευτεί το σήμα μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το karatzova.com.

«Μόλις 10 ιαματικές πηγές διαθέτουν σήμερα το συγκεκριμένο σήμα του ΕΟΤ», αποκάλυψε στο thesseconomy.gr, ο δήμαρχος Αλμωπίας και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Λουτρών Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης.

Παρά το γεγονός ότι ανέλαβε την Δευτέρα την διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, ο κ.Μπάτσης έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα λουτρά του Πόζαρ.

«Ζήτησα από το υπουργείο Τουρισμού να μας καθορίσει τα βήματα που απαιτούνται για να παραμείνει εν λειτουργία η επιχείρηση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του τόπου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλμωπίας.

Να σημειωθεί ότι το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ θεσμοθετήθηκε το 2017, επί υπουργίας Έλενας Κουντουρά και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της τουριστικής υποδομής.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *