Friday , 3 May 2024

Στον…πάγο οι αποζημιώσεις για δαπάνες υγείας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με παιδιά ΑΜΕΑ

Του Γ.Κατσιάνη

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν παιδιά με αναπηρία (ΑΜΕΑ), λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή πατέρα, ο οποίος ξοδεύει κάθε μήνα το ποσό των 540 ευρώ για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

“Μέχρι πριν από έναν μήνα ετοίμαζα δαπάνη και αναφορά για προκαταβολή και εντός 10 ημερών το Κεντρικό Ταμείο Στρατού (ΚΤΣ) πραγματοποιούσε την πίστωση. Εδώ και έναν μήνα με βάση κάποιο νέο ΦΕΚ έπαψε να πραγματοποιεί το ΚΤΣ προκαταβολές καθώς αυτά τα δικαιούμενα χρήματα μειώνονται χωρίς όμως ακόμα να έχει βγει οριστικό έγγραφο από το ΓΕΣ/ΔΥΓ για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Τον μήνα Αύγουστο εγώ προσωπικά και αρκετοί συνάδελφοι υποφέραμε χωρίς αυτό το μεγάλο ποσό. Φτάσαμε 1 Σεπτεμβρίου και τα θεραπευτήρια απαιτούν τα χρήματα τους”, τονίζει, μεταξύ άλλων σε σχετική επιστολή.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, “ώστε να δοθεί λύση άμεσα για την άρση αναστολής
προκαταβολών για δαπάνες υγείας που αφορούν φυσιοθεραπείες και ειδικές θεραπείες που αποζημιώνονται κατά πράξη και την πίστωση χρημάτων στους δικαιούχους εντός δεκαημέρου ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *