Thursday , 25 April 2024

Στο…παρά πέντε η ένταξη των τουριστικών λεωφορείων στο καθεστώς επιδότησης

Του Γ. Κατσιάνη

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών να εντάξουν και τα τουριστικά λεωφορεία σε καθεστώς επιδότησης-αποζημίωσης, λόγω του μειωμένου έργου και της περιορισμένης πληρότητας (65%) με την οποία κυκλοφορούν, εκφράζουν φορείς του τουρισμού.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η προσθήκη και των τουριστικών λεωφορείων στο άρθρο 111 που αφορούσε την λήψη μέτρων στήριξης σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κυριολεκτικά στο… παρά πέντε, όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία.

Ωστόσο, το ύψος του χρηματικού ποσού, η μέγιστη διάρκεια και ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής της έκτακτης επιδότησης, θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών.  

«Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ευχαριστεί θερμά τόσο τον υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτημα του κλάδου για αποζημίωση καθώς έχει πληγεί δυσθεώρητα, όσο και τον συναρμόδιο υπουργό Οικονομικών που θα κληθεί να υλοποιήσει τη διάταξη», σημειώνει μεταξύ άλλων με ανακοίνωση της η ομοσπονδία.  

Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή  έπαιξε και η πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με τον υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη και τον υφυπουργό Μεταφορών, Γ. Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε από τη κυβέρνηση να λάβει μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *