Friday , 26 April 2024

Στους δρόμους αύριο για τον ΟΑΣΘ φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Σ.Ξανθοπούλου

Με σύνθημα “ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ” η Πρωτοβουλια Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα του ΟΑΣΘ το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 19.00μμ στο Λευκό Πύργο ζητώντας να έρθουν άμεσα νέα λεωφορεία και να αυξηθούν τα δρομολόγια.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ τονίζοντας ότι “γυρίσαμε στο παλιό καθεστώς της μη επιστροφής χρημάτων εντός του λεωφορείου”. Και αυτό γιατί, ναι μεν τα εισιτήρια μειώθηκαν κατά 10 λεπτά (το ολόκληρο) και κατά 5 λεπτά (το μειωμένο) αλλά το εκδοτικό μηχάνημα εντός του λεωφορείου δε δίνει ρέστα αν δεν έχεις το ακριβές ποσό κερμάτων.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δε βρίσκεις εισιτήριο ούτε στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ ούτε και στα καταστήματα ψιλικών.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης επίσης ζητά “να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, να σταματήσει ο επικίνδυνος συνωστισμός στα λεωφορεία και στις στάσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των επιβατών και του προσωπικού του ΟΑΣΘ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *