Friday , 29 March 2024

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Σε θέση “μάχης” βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της χώρας, οι οποίοι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου βγαίνουν στους δρόμους, διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται τα ζητήματα της καταβολής αποζημιώσεων για την μειωμένη (85%) πληρότητα των οχημάτων, η ένταξη τους στον νέο αναπτυξιακό νόμο και η υπαγωγή των μεταφορών σε καθεστώς ΦΠΑ 13%.

“Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές και το τουρισιτκό πακέτο πρέπει να γίνει μόνιμο”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που απέστειλε η Ένωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος στον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων ζητούν την διατήρηση των προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου, των αναστολών πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και των μειωμένων τελών κυκλοφορίας.

“Η ζημιά για τα γραφεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών σε όλη τη χώρα είναι τεράστια καθώς η μείωση του τζίρου είναι πολύ μεγάλη που πλέον μιλάμε για θέμα επιβίωσης”, καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου εκθέτει τα προβλήματα του κλάδου στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 (μετά το 14.08) ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Λύσεις επιβίωσης αναζητούν οι αυτοκινητιστές #54 (TV100-25/01/22) – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *