Thursday , 28 March 2024

Στους δρόμους οι Θεσσαλονικείς για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ

Άμεση αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές και ασφαλή και ανθρώπινη μετακίνηση διεκδικούν φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις οδούς Εγνατία, Αγία Σοφίας, Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκη, ενώ τη στήριξαν και άλλοι φορείς. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ υπέγραψαν και κείμενο διαμαρτυρίας για τη δραματική κατάσταση στον ΟΑΣΘ.

«Εδώ και τώρα νέα λεωφορεία», «Φθάνει πια η ταλαιπωρία, λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.

«Η κατάσταση με τη μετακίνηση στην πόλη είναι άθλια, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα δρομολόγια είναι πολύ λίγα. Ταλαιπωρούμαστε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Τα οχήματα είναι πανάρχαια και καταρρέουν, οι βλάβες και τα ατυχήματα είναι εκατοντάδες. Είναι επικίνδυνη η μετακίνηση στην πόλη» δήλωσε η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών, Εργαζομένων και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

«Γινόμαστε καθημερινά όμηροι της απάνθρωπης συγκοινωνίας με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, παγιδευμένοι μέσα σε άθλια γερασμένα οχήματα που καταρρέουν, στοιβαγμένοι σα σαρδέλες να πασχίζουμε να φτάσουμε στη δουλειά μας, στη σχολή μας, στο σπίτι μας, σε μια υπηρεσία ή σε ένα κέντρο υγείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας η οποία είναι, επίσης, αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και «στο ξεπούλημά του στα ΚΤΕΛ», καθώς, σύμφωνα με τα μέλη της όχι μόνο δεν θα επιλύσει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα εγκυμονεί κίνδυνο αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

(Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα στο fb της Χριστίνας Σουλτανίδου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *