Friday , 3 May 2024

Στους… δρόμους της Θεσσαλονίκης από το πρωί γονείς και μαθητές – Διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις σχολείων

«Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν». Με το μήνυμα αυτό γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται με συγκεντρώσεις και πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σήμερα στις 8.00 το πρωί συγκεντρώθηκαν στη οδό Χριστοπούλου και πραγματοποιούν πορεία προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην οδό Σαπφούς στην περιοχή των δικαστηρίων.

Αντιδρούν οι γονείς
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 17ου Λυκείου και 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης –που στεγάζονται στην οδό Χριστοπούλου- αντιδρούν στη συγχώνευση των σχολείων των παιδιών τους με το 4ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο, που στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Συγγρού. «Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους Και συμπληρώνουν «ότι θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη δημιουργία τμημάτων των 25, 27 και 30 μαθητών. Θα επιβάλει βίαια την έξωση των παιδιών μας από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και την αναγκαστική μετακίνηση σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός χιλιομέτρου» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, υποστηρίζει ότι «οι λόγοι όλων των προτάσεων είναι δημοσιονομικοί. Λιγότεροι εκπαιδευτικοί, λιγότερα λειτουργικά έξοδα, λιγότερο κόστος. Δεν είναι τίποτε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωσή τους
«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη μεθόδευση και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Αν προχωρήσει η συγχώνευση θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές λόγω της ανακατανομής που θα προκύψει. Επίσης λόγω της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα θα δημιουργηθούν επιπλέον μορφωτικά εμπόδια σε όσους μαθητές αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Τα σχολεία μας έχουν επαρκές μαθητικό δυναμικό (135 στο Γυμνάσιο και 95 στο Λύκειο) και με βάση τον μαθητικό πληθυσμό των δημοτικών σχολείων της περιοχής, αναμένεται αύξηση των εγγραφών τα επόμενα χρόνια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *