Thursday , 25 April 2024

Στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσεται το Συκούριο Λάρισας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο νομό Λάρισας.

Έτσι, μετά τον Αμπελώνα, επόμενος…σταθμός είναι το Συκούριο του δήμου Τεμπών.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας με τον δήμαρχο Τεμπών, Γεώργιο Μανώλη, συζητήθηκε η σύνδεση του Συκουρίου με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, η έναρξη των εργασιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα, τον προσεχή Οκτώβριο, όσοι πολίτες υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης θα μπορέσουν να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου.

Όσον αφορά τα δημοτικά κτίρια που θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο είναι οκτώ, προσφέροντας τη δυνατότητα ενεργειακής εξοικονόμησης στο δήμο Τεμπών, με το ύψος των επενδύσεων για την κατασκευή δικτύου και νέες συνδέσεις να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ ως το 2023. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τεμπών επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον των κατοίκων είναι έντονο και αναμένουν την έλευση του φυσικού αερίου, τόσο για οικονομικούς, όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το επενδυτικό πλάνο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα ευοδωθεί και θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από το σύνολο των πολιτών.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *