Friday , 19 April 2024

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στο δήμο Ωραιοκάστρου για την εκχώρηση της γραμμής 56 στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης- «Πυρά» Πολυχρονίδη κατά Τσακίρη, τι απαντά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Του Γ. Κατσιάνη

Τριγμούς στο δήμο Ωραιοκάστρου προκαλεί η κατηγορία του επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστη Πολυχρονίδη σε βάρος του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη για παράβαση καθήκοντος.

Αφορμή στάθηκε το «πράσινο φως» που άναψε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕΘ   (σ.σ. μέλος του οποίου είναι ο κ. Τσακίρης) στην εκχώρηση επιπλέον 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., μεταξύ των οποίων είναι και η γραμμή 56 «Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός-Ωραιόκαστρο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου είχε αποφασίσει (29 Οκτωβρίου 2019) μεταξύ άλλων, κατά πλειοψηφία την μη μεταφορά της γραμμής 56 από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

«Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 58, αρμοδιότητες του δημάρχου παράγραφος 1Β), ο δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος», δήλωσε στο oraiokastro24.gr ο κ. Πολυχρονίδης και κατηγόρησε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για «προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στο θεσμό».

«Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου ψήφισε κατά της μεταφοράς συγκοινωνιακού έργου της γραμμής 56 από τον ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ και ο δήμαρχος αντί να στηρίξει αυτή την απόφαση στον ΟΣΕΘ ψήφισε κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου», υπογράμμισε ο κ. Πολυχρονίδης.

Απάντηση δημάρχου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κατηγορεί τον κ. Πολυχρονίδη ότι «παραβιάζει ανοιχτές θύρες κι ως εκ τούτου παραπληροφορεί».

«Δεν δίστασε να με κατηγορήσει για παράβαση καθήκοντος, τη στιγμή που τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου δεν διαθέτουν εκτελεστική ισχύ. Αντιθέτως, εκτελεστές είναι μόνον οι αποφάσεις. Άγνοια, δόλος ή απλή απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση; Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο από τα τρία είναι χειρότερο», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο κ. Τσακίρης και σημείωσε πως «οι δημότες του δήμου μας δεν μας εξέλεξαν για να εκτοξεύουμε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στον αέρα που στερούνται νομικής και πολιτικής βάσης αλλά για να φροντίζουμε αποτελεσματικά τις ανάγκες τους».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου επισήμανε πως «το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα είναι ο φορέας συγκοινωνιών που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση των δημοτών μας αλλά η ποιότητα αυτών των συγκοινωνιών, ποιότητα για την οποία διασφαλίσαμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις ότι θα είναι υψηλότερη από την παρούσα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *