Friday , 29 March 2024

Στο… κόκκινο η διασκέδαση των Θεσσαλονικέων για την Πρωτοχρονιά – 100% πληρότητα τα Χριστούγεννα στα μαγαζιά της πόλης

Εκτός σπιτιού αναμένεται να υποδεχθούν τον καινούριο χρόνο οι Θεσσαλονικείς. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων – Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, «υπάρχουν ήδη προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά και για το βράδυ του Σαββάτου αλλά και για την Κυριακή το μεσημέρι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Δύσκολα θα βρει τραπέζι σε μαγαζί όποιος αποφασίσει την τελευταία στιγμή την πρωτοχρονιάτικη έξοδό του».
Οι κρατήσεις αναμένεται ν’ αγγίξουν και την Πρωτοχρονιά το 100% όπως συνέβη και τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Τα τηλέφωνα χτυπάνε όλο και και πιο συχνά, οπότε περιμένουμε πληρότητα 100% τις επόμενες μέρες. Θα έχουμε και live μουσική, οπότε ενδιαφέρεται πιο πολύ ο κόσμος» λέει ο κ. Επιτροπίδης και διευκρινίζει: «όσον αφορά τις ημέρες των Χριστουγέννων –την παραμονή αλλά και ανήμερα – τα καταστήματα της εστίασης αλλά και της διασκέδασης ήταν γεμάτα 100%.Όλη αυτή η κίνηση δίνει προσωρινή …ανάσα σε ό,τι αφορά την πληρωμή των λογαριασμών της ενέργειας που είναι κι ο μεγάλος βραχνάς της εστίασης. Είναι μια “ανάσα” για τον κλάδο ειδικά μετά από τα δύο χρόνια πανδημίας και μέτρων που είχαμε».

Πόσο κοστίζει μια έξοδος;

Και όσον αφορά την οικονομική πλευρά της εξόδου «ο Θεσσαλονικιός θα πρέπει να υπολογίσει 15-20 ευρώ το άτομο σε ό,τι αφορά το φαγητό. Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει πλέον το δώρο των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς όπως είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Έχουμε τις τιμές τιμοκαταλόγου», προσθέτει ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων – Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *