Thursday , 28 March 2024

Στο “κόκκινο” η ζήτηση των Θεσσαλονικέων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε Βιέννη, Πράγα και Βερολίνο

Του Γ. Κατσιάνη

Στα επίπεδα του…2007 επέστρεψε το τουριστικό ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για χριστουγεννιάτικους προορισμούς του εξωτερικού.

Όπως τονίζουν τουριστικοί πράκτορες, η πληρότητα στις πτήσεις τσάρτερ εξωτερικού έχει φτάσει ήδη στο 70%, παρά το γεγονός ότι απομένουν άλλες τέσσερις εβδομάδες για τα Χριστούγεννα.

“Βιέννη, Πράγα, Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο αποτελούν τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού ενώ φέτος για πρώτη φορά παρατηρείται ζήτηση και για το Ντουμπάϊ”, δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης.

Όσον αφορά τους εορταστικούς προορισμούς του εσωτερικού, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων.

“Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί το κυριότερο στοιχείο για την ανάταση του κλίματος της αγοράς”, δήλωσε ο διευθυντής τουριστικού γραφείου, Κώστας Εμμανουηλίδης.

Οι τουριστικοί πράκτορες απευθύνουν έκκληση σε όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να προχωρήσουν έγκαιρα σε κρατήσεις.

“Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες, η πληρότητα θα φτάσει στο 100%, τόσο για τους προορισμούς εσωτερικού, όσο και εξωτερικού”, σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *